
TOP 5 dăunători din spații protejate!
Primul dăunător care apare în spațiul protejat după plantarea răsadului este musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), care se află pe partea inferioară a frunzelor, are o lungime de 3 mm și după înțeparea frunzelor transmite mai multe boli fungice.
Cel de-al doilea dăunător este paianjenul roșu comun (Tetranichus urticae), care este o insectă mică ca și mărime, apare la culturile de ardei, castraveți și de vinete.
Pe locul 3 se clasifică după cum urmează afidele sau denumiți și păduchi verzi (Myzus persicae), care sunt cei mai periculoși dăunători și transmit peste 5 viroze, printre care virusul mozaic al castravetelui CMV, virusul galben al nervurilor PeVYV, virusul Y al cartofului și altele. Ele conviețuiesc împreună prin simbioză cu furnicile. După ce înceapă frunzele se hrănesc cu seva frunzelor, astfel transmit furnicilor aceea rouă de miere, iar furnicile iarna îi depozitează în sol.
Pe locul 4 se poziționează tripsul Californian (Frankliniella occidentalis), care este vectorul principal al virusului petelor d bronz (TSWV), care apare la diferite culturi legumicole precum ardei și tomate.
Pe locul 5, cel mai periculos dăunător molia tomatelor (Tuta absoluta), care face daune consistente mai ales la cultura de tomate, unde poate compromite în totalitate cultura.
Nu uita să ne urmărești pe Blog-ul nostru pentru mai multe detalii.
Intră pe webshopul nostru si caută cele mai bune semințe pentru grădina ta: shop.hektar.ro