Hektar

Am lansat webshopul Hektar accesați shop.hektar.ro
search
Căutare
Sfaturi27 Jun 2023
Lipsa de calciu la tomate
Lipsa de calciu la fructele de tomate poate duce la dezvoltarea unei afecțiuni numite putrezirea bazală a fructului de tomate sau putrezirea apicală. Aceasta se manifestă prin apariția unei pete negre sau maronii în partea inferioară a fructului, aproape de bază.
Lipsa de calciu la tomate

Lipsa de calciu la fructele de tomate poate duce la dezvoltarea unei afecțiuni numite putrezirea bazală a fructului de tomate sau putrezirea apicală. Aceasta se manifestă prin apariția unei pete negre sau maronii în partea inferioară a fructului, aproape de bază.

Cauza principală a acestei probleme este dezechilibrul de calciu în planta de tomate. Acest dezechilibru poate fi cauzat de mai mulți factori:

  • Deficiență de calciu în sol: Solul în care sunt cultivate tomatele poate avea o cantitate insuficientă de calciu disponibil pentru plante. Acest lucru poate fi rezultatul unui sol sărac în calciu sau al unei absorții inadecvate de către rădăcini.
  • Desechilibru nutrițional: Uneori, prezența unor niveluri ridicate de potasiu sau magneziu în sol poate interfera cu absorbția calciului de către planta de tomate. Dezechilibrele nutriționale pot duce la o deficiență relativă de calciu în plante.
  • Stres hidric: Deseori, fluctuațiile bruște în disponibilitatea apei pot afecta absorbția calciului. Dacă planta de tomate este supusă unui stres hidric, în special în perioadele critice de formare a fructelor, acest lucru poate contribui la apariția putrezirii bazale.

Pentru a preveni sau trata lipsa de calciu la fructele de tomate, poți lua în considerare următoarele măsuri:

  • Asigură-te că solul în care sunt cultivate tomatele este bogat în calciu. Poți adăuga materie organică în sol, cum ar fi compost sau humus de frunze, pentru a îmbunătăți conținutul de calciu.
  • Menține un echilibru adecvat al nutrienților în sol. Realizează teste de sol pentru a verifica nivelurile de calciu, potasiu și magneziu și ajustează fertilizarea în consecință.
  • Evită fluctuațiile bruște ale apei și menține un program regulat de udare. Asigură-te că solul rămâne uniform umed, dar nu excesiv de ud.
  • Aplică tratamente foliare cu calciu pe frunze și radicular la rădăcini. Există produse comerciale care conțin calciu și pot fi utilizate pentru a trata deficiența de calciu în plante.
  • În cazul unor infecții severe cu putrezire bazală, îndepărtează fructele afectate și monitorizează mai atent îngrijirea plantelor.

Este important să menții un echilibru adecvat al calciului în sol și să acorzi atenție regulată plantelor de tomate pentru a preveni sau trata deficiența de calciu și putrezirea bazală a fructelor.

 

Pentru a nu întâmpina această problem poți cultiva hibridzii de tomate din portofoliul #Hektar din linkul de mai jos:

https://hektar.ro/categorie-produs/tomate/

 

Test
2.500 sem
25.000 sem
90.47 RON (TVA inclus)
850.20 RON (TVA inclus)
Tehnologii inovatoare în legumicultură
Cu gogșarul TIBERIUS F1, mergi la sigur!
Lasă un răspuns
Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Nume:
Adresa e-mail:
Site web:
Comentariu:
Comentariul a fost adăugat și va fi publicat după moderare. Vă mulțumim.
Comentariul nu poate fi adăugat!
Descoperă cel mai nou catalog Hektar
Descoperă cel mai nou catalog Hektar
Postări recente

Ne mai găsiți pe
© hektar.ro 2024
Created by noncommon.design         Developed by btz web
a