Hektar

Bun venit pe noul site HEKTAR!
search
Căutare
Sfaturi10 Oct 2023
GALIA F1, hibridul premium de nișă!
Este un hibrid pentru cunoscători fiind un produs premium de nișă. Un ardei gras roșu aprins, destinat hipermarketurilor. Ajungi să ai producție constantă, ardeii fiind la maturitate de 220-260 de grame. Este ușor de cules, ușor de ambalat, ușor de savurat.
GALIA F1, hibridul premium de nișă!

GALIA F1, hibridul premium de nișă!

Un hibrid popular de nișă foarte căutat și solicitat pe raftul hipermarketurilor. Este destinat pentru un sezon de cultivare prolongat pe o perioadă extinsă, de la primăvară până în toamnă. Acest lucru înseamnă că hipermarketurile pot obține acest produs proaspăt în diverse momente ale anului. Datorită popularității sale și a cererii constante, acest hibrid de ardei gras are potențialul de a fi vândut în cantități mari, ceea ce poate atrage interesul lanțurilor de magazine, care caută produse cu vânzări ridicate.

Răsaduri

Înființarea culturii poate fi efectuată începând din luna Martie, pentru a beneficia de o producție până la finalul toamnei, destinat pentru ciclu prelungit. Pentru o germinare uniformă a semințelor, acestea vor fi semănate în tăvițe alveloare și păstrate la temperaturi optime în primele 5-10 zile de la semănare. După apariția primelor frunze adevărate, răsadurile vor fi repicate în alveole cu orificii mai mari, de 45 sau 24.

Prevenție boli și dăunători

Un lucru favorabil, este faptul că pulpa groasă a ardeiului gras, de tip California Wonder poate oferi o protecție împotriva insectelor dăunătoare. Aceasta se datorează faptului că pulpa densă și consistentă poate fi mai puțin atrăgătoare pentru anumite insecte și poate face mai dificilă accesul acestora la semințe și straturile interioare ale ardeiului. Acest segment de ardei gras, California Wonder este cunoscut pentru rezistența sa la anumite boli, cum ar fi virusul mozaicului de tutun (TMV) și bacterioze (bacteriile din genul Xanthomonas). Aceste caracteristici fac acest hibrid o alegere populară a grădinarilor.

Pentru a minimiza riscul apariției bolilor, poți adopta următoarele practici, precum rotirea culturilor, evitarea umezelii excesive, controlul dăunătorilor, monitorizarea constantă și folosirea de semințe de calitate.

Technologii de cultură

Oferă randament bogat de producție, dacă acordăm condiții optime de creștere, astfel plantele pot produce recolte generoase de ardei gustoși. Cultivarea acestui hibrid de tip California Wonder este accesibilă atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență în grădinărit. Rezistă bine în diverse condiții de sol și climatice. După ce plantele au început să se dezvolte, se vor alege două dintre cele mai puternice și cele mai dezvoltate ramuri laterale de la bază pentru a le conduce ca brațe principale. După care urmează îndepărtarea cu grijă a lăstariilor mici de 3-6 cm, care apar între axilele frunzelor și tulpina principală. O technologie bine gândită va conduce spre fructificare constantă și dezvoltarea unui sistem radicular bine dezvoltat.

Atribuții gustative și senzoriale

Ardeiul gras, așa cum îi spune și numele, este o varietate de ardei cu fructe mari, groase, de obicei în formă cubică, cu pereții densi și cărnoși. Are o textură și gust specific care îl deosebește de alte varietăți de ardei, cum ar fi cei iuți. Suprafața este netedă, fără texturi sau creștături notabile. Ardeii grași sunt cunoscuți pentru gustul lor dulce și suculent. Aceasta se datorează conținutului crescut de zaharuri, cum ar fi glucoza și fructoza. Ardeii grași nu conțin capsaicină, compusul care conferă ardeilor iuți gustul picant.

Profitabilitate

Ardeii grași pot fi cultivati în spații relativ mici, inclusiv în ghivece sau containere, ceea ce face ca aceasta cultură să fie accesibilă și pentru cei care nu au teren agricol extins. Prețurile ardeilor grași pot fi atractive pe piața de produse proaspete, de nișă, iar în anumite perioade ale anului, când oferta poate fi mai scăzută, prețurile pot fi mai ridicate. Ardeii grași pot fi folosiți în multe produse prelucrate, cum ar fi murăturile, sosurile, conservele și diverse feluri de mâncare gătite, ceea ce poate deschide noi oportunități de afaceri. Dacă ai acces la sere sau alte structuri de protecție, poți cultiva ardei grași pe tot parcursul anului, oferind astfel produse proaspete pe piață în orice sezon.

Sfaturi utile și recomadări

Dacă folosești răsaduri, transplantarea se face după ce răsadurile au crescut suficient și riscul de îngheț a trecut. Îndepărtați lăstarii laterali pentru a concentra energia plantei asupra creșterii brațelor principale. Verificați regulat plantele pentru a detecta orice semn de boli sau dăunători și acționați prompt dacă este necesar. Fiți atenți la nevoile specifice ale plantelor și ajustați îngrijirea în funcție de cum evoluează acestea. Rețineți că fiecare plantă poate avea cerințe ușor diferite, așa că observarea atentă este esențială pentru a obține o recoltă sănătoasă și bogată.

Test
50 sem
100 sem
500 sem
17.44 RON (TVA inclus)
37.93 RON (TVA inclus)
163.50 RON (TVA inclus)
Lipsa de calciu la tomate
Virusul mozaic al lucernei la ardei (Alfaalfa mosaic virus in pepper – AMV)
Lasă un răspuns
Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Nume:
Adresa e-mail:
Site web:
Comentariu:
Comentariul a fost adăugat și va fi publicat după moderare. Vă mulțumim.
Comentariul nu poate fi adăugat!

Ne mai găsiți pe
© hektar.ro 2024
Created by noncommon.design         Developed by btz web
a